Αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες

refugees

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 13/10, στην αίθουσα του Δημαρχείου της Αγ. Παρασκευής, σύσκεψη με θέμα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και τις πιθανές δράσεις αλληλεγγύης και στήριξης που θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής. Παρευρέθηκαν συνδημότες/σσες από το Φυσάει Κόντρα, από το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου Αγ. Παρασκευής, από την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ. Παρασκευής και από την Επιτροπή Κατοίκων Κοντοπεύκου Αγ. Παρασκευής.

Η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα πλούσια και γόνιμη. Κατατέθηκαν πολύ ενδιαφέροντες προβληματισμοί και απόψεις σε μια σειρά ζητημάτων: Από τη ψηλάφηση της «μεγάλης εικόνας» της ιστορικής ροής προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη και τις  πολύπλοκες ιμπεριαλιστικές  πολεμικές διαδρομές σε Συρία, Ιράκ, Κουρδιστάν, Αφγανιστάν και αλλού, έως την αναζήτηση των κοινωνικών δομών που θα πρέπει να προτάξουμε ή να απαιτήσουμε, και που θα είναι οι πιο κατάλληλες για την εξασφάλιση των στοιχειωδών αναγκών των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, είτε βρίσκονται εδώ προσωρινά, είτε θέλουν να μείνουν.

Κοινός τόπος από τη συζήτηση που έγινε ήταν 1) η ανάγκη να καταγγελθούν οι ιμπεριαλιστικές πολιτικές και ο πόλεμος στις χώρες προέλευσης των προσφύγων και μεταναστών. 2) η απαίτηση από την κυβέρνηση να γκρεμιστεί τώρα ο φράκτης στον Έβρο, υπαίτιος για τους καθημερινούς πνιγμούς συνανθρώπων μας που αναγκάζονται να διασχίσουν το Αιγαίο. 3) η ανάγκη για ελεύθερη μετακίνηση, χαρτιά και ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες και στους πρόσφυγες στη χώρα μας 4) η αναγκαιότητα ύπαρξης δομών φιλοξενίας, στέγης και σίτισης. 5) η διερεύνηση της δυνατότητας και της αποτελεσματικότητας να υπάρξει ένας τέτοιος χώρος φιλοξενίας στο Δήμο Αγ. Παρασκευής, είτε άμεσα, είτε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει μια νέα επόμενη συνάντηση την Τρίτη 3/11, με σκοπό να παρθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με στόχο την έμπρακτη αλληλεγγύη στους μετανάστες και πρόσφυγες (συλλογή απαραίτητων ειδών, τρόφιμα, φάρμακα, ρουχισμός κ.α., ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση στην περιοχή μας για το θέμα, καμπάνιες ενημέρωσης και διαδηλώσεις αλληλεγγύης).

Ως Φυσάει Κόντρα, στο πνεύμα όλων των παραπάνω, στηρίζουμε και θα συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής για Συλλογή Ειδών Πρώτης Ανάγκης το Σάββατο 17/10 στις 12.00 π.μ. στο Εμπορικό Κέντρο Αγ. Ιωάννου 23.

                      ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s