ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ Ή ΝΑ ΦΑΜΕ; ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Στις 6 Απρίλη έχει προκηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική Γενική Απεργία. Είναι μια σημαντική μάχη όλης της κοινωνίας που έρχεται ως συνέχεια των  απεργιών στην Υγεία, την Παιδεία, την COSCO, την e-food, των συλλαλητηρίων ενάντια στον πόλεμο, τον σεξισμό, τον ρατσισμό κ.ά. Εκείνη την ημέρα θα είμαστε στους δρόμους στο πλευρό των απεργών και ενάντια στην κυβέρνηση  για πολλούς λόγους:

  • Για να φωνάξουμε να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μεταξύ ΝΑΤΟ – Ρωσίας και καμία εμπλοκή της χώρας μας στο πλευρό του πρώτου. Κόσμος πεθαίνει στα πεδία των μαχών, πρόσφυγες ξεριζώνονται, απλοί άνθρωποι φτωχοποιούνται εξαιτίας των κυρώσεων. Την ίδια στιγμή η κυβέρνησή  δίνει 4 δις ευρώ τον χρόνο σε πολεμικούς εξοπλισμούς, όμως για τις κοινωνικές ανάγκες μας λένε ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα».
  • Για να ζητήσουμε αυξήσεις στους μισθούς και να σταματήσει η ακρίβεια που έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα, ως αποτέλεσμα των πολιτικών που προσπαθούν να βγάλουν τα σπασμένα της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης στις πλάτες μας. Πλέον ο μέσος μισθός δεν φτάνει για όλες τις μέρες του μήνα,δε βγαίνουμε να πληρώσουμε το ρεύμα, τη θέρμανση και το super market ενώ την ίδια στιγμή οι κερδοσκόποι και οι ιδιώτες επιχειρηματίες θησαυρίζουν.
  • Επειδή συνεχίζουμε να έχουμε 70 νεκρούς την ημέρα από την πανδημία και συνολικά πάνω από 27.000, τους περισσότερους σε όλη την Ευρώπη. Την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία μένουν χωρίς προσωπικό, ΜΕΘ, με 7.500 εργαζόμενους σε αναστολή, όμως το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει κλεισίματα νοσοκομείων και ακόμα μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.
  • Επειδή οι δημόσιες, δημοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες έχουν ανάγκη από προσλήψεις, καθώς έχουν ρημάξει τα χρόνια των μνημονίων. Το καλοκαίρι ήμασταν στο έλεος των πυρκαγιών επειδή δεν υπήρχαν αρκετοί πυροσβέστες, τον χειμώνα στο έλεος του χιονιά επειδή δεν είχαμε αρκετά εκχιονιστικά.
  • Για να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να πάρουμε πίσω σε δημόσιο έλεγχο όσα ξεπούλησαν, όπως έκαναν με την ΔΕΗ και έχουν εκτινάξει τα τιμολόγια της στον ουρανό.

            Εκείνη την ημέρα ξεσηκωνόμαστε, για να ενωθούν όλα τα ρυάκια και να γίνουν οι δρόμοι ένα ποτάμι που θα τους πνίξει.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s