Καταγγελία για τα ψεύδη σε βάρος του Φυσάει Κόντρα και του εκπροσώπου του!

Χθες βρεθήκαμε με έκπληξη μπροστά σε συστηματικές ψευδείς αναφορές για το σχήμα μας σε δημόσιες διαδικτυακές ομάδες της πόλης μας, συμπεριλαμβανομένης και ονομαστικής αναφορά στο δημοτικό μας σύμβουλο Παναγιώτη Αντωνίου. Η »κατηγορία» ήταν μια φωτογραφία ανυπόγραφου συνθήματος για την ακρίβεια σε τοίχο του εξωτερικού περιφραγμένου τμήματος του αθλητικού κέντρου Σταύρος Κώτσης.

Αρχικά ξεκαθαρίζουμε ότι οι δράσεις του Φυσάει Κόντρα γίνονται πάντοτε ύστερα από συλλογική συζήτηση στα όργανα της παράταξης, με δημόσιο κάλεσμα προς τους δημότες, με παρεμβάσεις στην γειτονιά όπως μοιράσματα προκηρύξεων και όλα αυτά πάντοτε με την υπογραφή του δημοτικού μας σχήματος. Είναι προφανές πως το συγκεκριμένο γκράφιτι δεν έγινε από το Φυσάει Κόντρα.

Από εκεί και πέρα όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από την εμπάθεια μερικών συμπολιτών μας. Η συκοφαντία και οι ψευδείς κατηγορίες προς το σχήμα μας δεν έγιναν τυχαία, αλλά είναι πολιτική επιλογή συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων του δήμου μας.

Είναι γεγονός πως το Φυσάει Κόντρα συμμετείχε σε δύο δυναμικές τοπικές κινητοποιήσεις ενάντια στις ανατιμήσεις βασικών κι απαραίτητων για την αξιοπρεπή διαβίωση της κοινωνίας αγαθών, ενάντια στην ακρίβεια στα καύσιμα και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε και εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης για τους λογαριασμούς του ρεύματος που έχουν χτυπήσει ταβάνι. Για αυτή την κατάσταση ευθύνη φέρει τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έφερε το χρηματιστήριο ενέργειας αλλά κυρίαρχα η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική λιτότητας που κύριο μέλημά της είναι πως θα αυξήσει τα υπερκέρδη των λίγων παρόχων ενέργειας εις βάρος των πολιτών.

Μπροστά σε αυτή τη συνθήκη οι τοπικοί άρχοντες και αντιδήμαρχοι  που βγάζουν κατά καιρούς περήφανοι φωτογραφίες με Υπουργούς της ΝΔ, δεν περιμέναμε φυσικά να διεκδικήσουν οτιδήποτε ή να βγάλουν άχνα για την ακρίβεια, ούτε βέβαια και πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εμείς από την άλλη επιλέγουμε να βροντοφωνάζουμε όταν βιώνουμε εμείς και οι συμπολίτες μας την εκμετάλλευση και την αδικία. Επιλέγουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε τα συμφέροντα των πολιτών μαζί με τα σωματεία της πόλης, τους διάφορους συλλόγους, συλλογικότητες, άλλες δημοτικές κινήσεις και μαζικούς φορείς των κατοίκων. Έτσι πετυχαίνουμε νίκες μαζί με την κοινωνία προς την καλύτερη διαβίωση, με τελευταίο αξιοσημείωτο παράδειγμα την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στους ΠΑΙΣΔΑΠ. Όσο και αν κάποιους τους ενοχλεί η δράση του Φυσάει Κόντρα γιατί βάζει φρένο στην πολιτική τους και προσπαθούν να το συκοφαντήσουν ή τον επικεφαλής του δεν μας πτοεί, αλλά ίσα ίσα μας πεισμώνει!

Ας ρίξουμε μια ματιά στο ποιοι είναι εκείνοι που έριξαν λάσπη στο Φυσάει Κόντρα και στο δημοτικό μας σύμβουλο και αφιέρωσαν τις δυνάμεις τους στη μάχη ενάντια σε ένα γκράφιτι για την ακρίβεια αντί για την ίδια την ακρίβεια. Υπέπεσε μεταξύ άλλων στην αντίληψή μας γνωστός ακροδεξιός της πόλης, προερχόμενος από τη Χρυσή Αυγή υποψήφιος έτερης παράταξης της ΝΔ. Οι ακροδεξιοί όσο κι αν παρουσιάζονται ως αντισυστημικοί, τελικά είναι οι καλύτεροι υπερασπιστές της αντιλαϊκής πολιτικής κι ενοχλούνται από όσους αγωνίζονται.

 Αυτό όμως που μας προβλημάτισε ήταν η θετική αντίδραση στα ψεύδη όλων αυτών και Αντιδημάρχου της διοίκησης. Άραγε γιατί έχουν ανάγκη να συντάσσονται με ακροδεξιούς της πόλης υπερασπιζόμενοι συκοφαντίες και ψεύδη; Καλό θα ήταν να προσπαθούν να διασταυρώσουν και καμία πληροφορία πριν κάνουν το κομματικό τους καθήκον να συμφωνήσουν με τα κάθε λογής ψέματα που προσπαθούν να σπιλώσουν πολιτικούς αντιπάλους.

Εμείς πάλι εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου θα συνεχίσουμε τον αγώνα για κάθε πρόβλημα της πόλης, θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε για το οικόπεδο Μακρή ώστε να γίνει νέο σχολείο, να μιλάμε για την ανάγκη πρασίνου στην πόλη, για την κατάσταση στην καθαριότητα, για την αποτυχία της διοίκησης στο χιονιά, για ελεύθερους δημόσιους χώρους, δημοτικά ιατρεία, για ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης και ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να καλούμε την τοπική κοινωνία να μην αποδεχτεί την ακρίβεια σα »φυσικό φαινόμενο».

Προειδοποιούμε τέλος πως έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε συλλογικά τη στοχοποίηση μελών μας και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν θεσμικό ή μη παράγοντα να στοχοποιεί ή να σιγοντάρει ψεύδη για το δημοτικό μας σύμβουλο κ.Αντωνίου όπως ακριβώς κάναμε πριν δύο χρόνια με την κ.Αλεφαντή όταν κυβέρνηση και δημοτική αρχή έφεραν τα ΜΑΤ στην πλατεία του Αη Γιάννη.

Όπως έγραψε κι ο μεγάλος ποιητής Γιάννης Ρίτσος

“Εμείς δεν ξέρουμε τι είναι η ομίχλη.

Εμείς που λες όλα τα φτιάχνουμε στο φως”

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s