Πρόγραμμα εκλογών 2023

Το πρόγραμμα μας αναδεικνύει αυτά που πρέπει να αλλάξουν στην πόλη μας για να γίνει η ζωή μας καλύτερη. Ένα πρόγραμμα που δεν μπαίνει στην λογική των «εξαγγελιών» αλλά σχεδιάζει ένα δρόμο διεκδικήσεων και αγώνα μαζί με τους κατοίκους, του εργαζόμενους και τις συλλογικότητες τους.

Οι άξονες του:

🤸‍♀️ Μια πόλη που φροντίζει, όπου αναφερόμαστε στις σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην κοινωνική πολιτική, στους Παιδικούς Σταθμούς, στον αγώνα για ποιοτική σχολική στέγη, καθώς και στο ζήτημα της κοινωνικής κατοικίας.

🦺Μια πόλη με ισχυρές δημόσιες υποδομές, όπου επισημαίνουμε τους κινδύνους των ιδιωτικοποιήσεων και της υποστελέχωσης των υπηρεσιών και αναδεικνύουμε τις ανάγκες σε καθαριότητα, αυτεπιστασία και στην συντήρηση των υποδομών.

🌳Μια πόλη πράσινη, προσβάσιμη και με ελεύθερους χώρους, όπου συζητάμε για την προστασία του πρασίνου, την προσβασιμότητα στην πόλη για άτομα με προβλήματα κινητικότητας καθώς και την ανάγκη για ελεύθερους δημόσιους χώρους.

🎭Μια πόλη ανοιχτή στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, όπου αναφέρουμε τις θέσεις μας για τους αθλητικούς χώρους, την βίλα Ιόλα και γενικά την ανάγκη για πολιτισμό και αθλητισμό στην πόλη μας πέρα από λογικές εμπορευματοποίησης.

📣Μια πόλη δημοκρατίας και συμπερίληψης, όπου αναφερόμαστε στις αντιδημοκρατικές αλλαγές στο πεδίο της αυτοδιοΐκησης και τις δημοκρατικές τομές που επιδιώκουμε μαζί με τον αγώνα ενάντια στον ρατσισμό και τις έμφυλες διακρίσεις.

✌️Μια πόλη που διεκδικεί και αγωνίζεται, όπου επισημαίνουμε την σύνδεση του τοπικού αγώνα με τους υπόλοιπους αγώνες της εποχής μας, την εργατική διεκδίκηση στα πλαίσια του δήμου καθώς και την ανάγκη για μαχητική κινητοποίηση ενάντια στην λογική της ανάθεσης.

Μπορείτε

  • να δείτε το πρόγραμμα σαν περιοδικό εδώ
  • να διαβάσετε όλο το πρόγραμμα μας στη σελίδα αυτή
  • να κατεβάσετε το πρόγραμμα μας από εδώ.