Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας

Ένας χρόνος πέρασε από το έγκλημα στα Τέμπη.

Στις 27/2/2023 ώρα 23:21 συγκρούστηκαν μετωπικά μια επιβατική και μια εμπορική αμαξοστοιχία με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο 57 συνανθρώπων μας και περισσότερους από 80 τραυματίες. Πολλοί εξ αυτών φοιτητές που γυρνούσαν στην Θεσσαλονίκη έπειτα από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Οι επόμενες ημέρες χαρακτηρίστηκαν από τις πορείες διαμαρτυρίας με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να κατεβαίνουν στον δρόμο σε όλη την Ελλάδα , ζητώντας δικαίωση για τα θύματα και τις οικογένειές τους, αλλά και μια προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να αποκρύψει την εγκληματική απουσία δικλείδων ασφαλείας και να αποδώσει το «ατύχημα» σε ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη .

Την πραγματική ευθύνη έχει κάθε κυβέρνηση που προώθησε πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων των μεταφορών(τρένα, αεροδρόμια, λιμάνια)! Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ που συγκαλύπτει το έγκλημα στα Τέμπη έρχεται να χτυπήσει και με το νομοσχέδιο για ιδιωτικά πανεπιστήμια. Να μην αφήσουμε κοινωνικά αγαθά να γίνουν εμπόρευμα!

Και όλα αυτά την ώρα που τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων ενημέρωναν το υπουργείο καταγγέλλοντας με εξώδικα για τις εγκληματικές παραλείψεις στην ασφάλεια της σιδηροδρομικής μεταφοράς.

Όπως φαίνεται από το σόου εντυπώσεων των πολιτικών υπευθύνων και την τραγελαφική εξέλιξη της εξεταστικής επιτροπής στην βουλή δεν είναι βέβαιο πως θα αποδοθεί δικαίωση.

Μάρτυρες σημαντικοί για την διαλεύκανση της υπόθεσης – όπως ο τέως πρόεδρος μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας – δεν κλήθηκαν , ενώ το προεδρείο δείχνει να προστατεύει τους μάρτυρες υπεύθυνους για το έγκλημα όπως ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Το μπαλάκι ευθυνών και η πολιτική εργαλειοποίηση της κρατικής δολοφονίας 57 ανθρώπων δεν θα περάσουν.

Όλοι κι όλες στην απεργία και την πορεία μνήμης των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αθήνας!

Να σταθούμε όλοι δίπλα στον αγώνα των συγγενών και φίλων των θυμάτων για δικαίωση ,υπερασπιζόμενοι την κλονισμένη στην χώρα μας δικαιοσύνη.

Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις!

Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Σχολιάστε